Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyheter från SPVM

SPVM
2004-11-16
admin

Nyhetsbrev 2004-11-16


NYHETSBULLETIN 2004.11.16

I helgen hade vi tre möten i Jönköping. På lördagen hade Racesam möte, söndag förmiddag diskuterade Racesam och SPVM (med klassrepresentanter) och därefter hade vi själva inom SPVM en diskussion.

Från SPVM var följande närvarande: Jan Nordgren, Fredrik Sigbjörnsson, Henrik Nygren, Bo
Anckarman, Mats Lundkvist och Per Lundmark.

Ett preliminärt tävlingsprogram fastlades. Tyvärr har STCC ännu ej spikat sina tävlingar - det saknas två. Dessutom har RHK ändrat från tidigare preliminärdatum och låst fast tävlingen på Falkenberg. Detta innebär att det skulle bli två månader för oss mellan Knutstorp och Falkenberg. Vi försöker därför få in en tävling på Mantorp i augusti i stället för Falkenberg i september. Preliminär kalender bifogas.

Nästa års anmälningsavgifter släpps fria eftersom de olika banorna har så olika kostnader. De flesta arrangörerna trodde inte att det skulle bli någon ändring. Ett problem är dock elkostnaderna som enligt några arrangörer skjutit i höjden. Det verkar som man har helt olika förutsättningar för sina elabonnemang och därmed olika kostnadsläge.

Nytt för nästa år är att två tävlingar kommer att köras tillsammans med SLC Vi vet ännu ej hur detta påverkar vårt upplägg. Det finns även möjlighet för oss att komma med i TV från dessa evenemang - mer om detta senare.

Kalendern kommer förhoppningsvis att kunna låsas i slutet av december.

Det flaggas även om att det framöver kommer att bli ont om transpondrar hos arrangörerna och att nuvarande system är tungrott. 2006 kommer det att vara en fördel att själv äga en transponder eftersom man då kommer att ta ut hyra för dessa. De som kör hela serien kommer att tjäna på ett själv äga den. Kostnaden är kring 2.500:- + moms. Köper vi in minst 32 st kan vi få rabatt. Noteras bör att dessa går på bilens batteri och att om man vill sälja, finns det en begagnatmarknad. Uppladdningsbara är något dyrare. Mer om detta senare.

SBF har även kungjort att alla racingklasser f o m 2008 skall utrustas med katalysator. Inga dispenser kommer att lämnas. Ett helkorkat beslut av personer som inte vet vad de sysslar med (dessa skall representera oss..). Hur blir det med bilar som är godkända av SBP utan katalysator och metanoldrivna historiska bilar?? Detta för att visa att bilsporten är extra miljövänlig! Man kan väl i stället hjälpa till att få fram avtal mellan banägare och elnätsägare så att det ej behöver stå ett par dyra dieselgeneratorer och spy ut avgaser 24 timmar om dygnet under tävlingsdagarna.

För att informera om vår serie och försöka få fler intresserade förare att delta, har vi tryckt upp en informationsfolder om SPVM som kommer att delas ut på Bilsportmässan i Stockholm kommande helg. Vi kommer att finnas i Scandinavian Clubman Registers monter C 11:79. Kom gärna in och diskutera med oss!

Vi har nu dränerat SPVM:s kassa, som hitintills bestått av bidrag. Vi diskuterade därför hur vi skall finansiera våra framtida aktiviteter för att bibehålla vår serie och sprida information och även totalpriserna som vi kommer att få bekosta 2005. Kassör Fredrik gjorde upp en snabbkalkyl och kom fram till att en serieanmälningsavgift på 500:- vore rimlig. Detta inkluderar en SPVM dekal att sätta på bilen. Frågan är hur vi behandlar de förare som endast kör en eller ett par tävlingar. Vi kommer att förhandla med arrangörerna om hur vi skall balansera ut kostnaderna så att de inte åker snålskjuts på de som är serieanmälda. Det skall vara billigare att köra om man är anmäld till serien än om man kör tävlingarna utan att vara med i SPVM. Klart är också att de inte kommer i åtnjutande av de förmåner som kommer de serieanmälda tillgodo t. ex olika framtida arrangemang, sponsoravtal och totalpriser. Beslöts att de dock får poäng tilldelade.

Serieanmälan skall göras senast fyra veckor innan första tävlingen på SPVM:s hemsida eller skriftligt till sekreteraren. Blankett kommer att läggas ut på hemsidan i februari. Samtidigt skall Road- och Modsportare fylla i en vagndeklaration som redan ligger ute på hemsidan. Fyll i den online och maila den till SPVM i god tid före första deltävlingen. Ni kan även använda den för att kolla hur ni ligger till i förhållande till klassgränserna.

Vi har endast förare i Modsports registrerade, som endast har postadress (14 st). Finns det någon i RS eller Roadsports som är i samma sits (förutom Erling)?

Vi diskuterade även sekreterarposten. Hålla reda på adressregistret, maila ut nyhetsbrev och annat. Vara med i styrelsen givetvis. Behövs en digital sådan, Olle Ohlsson vår nuvarande sekreterare är ju analog. Har vi någon som kan tänka sig att ta sekreterarrollen? Vi som har dragit igång föreningen behöver lite hjälp!!

Ang protokollet från mötet i Falkenberg bifogas den tillförordnade sekreterarens (Fredrik) anteckningar.

Från och med årsskiftet behöver vi någon som kan ta hand om vår hemsida. Thomas Bjernflo som hjälper till med att bygga upp den kan inte fortsätta efter årsskiftet. Vi måste vara flera som hjälps åt att föra Sportvagnsmästerskapet vidare! Förhoppningsvis har vi en ersättare på gång - kan vi inte sy ihop det kommer vi tillbaka.

För att få vår serie intressantare och höja statusen, måste vi bli fler deltagare!
Har ni idéer och kan ni även hjälpa till att genomföra dem är vi tacksamma om ni hör av er!

Hälsningar
Jan Nordgren

PS Ni som fått det här utskicket per brev och som har en e-mailadress - vänligen meddela oss denna
snarast så att vi sparar på portoutgifterna!