Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2011-08-04
Jan Nordgren

Finalen står för dörren i SPVM


Sportvagnsmästerskapet har haft en kort och intensiv säsong i år.


Svenskt Sportvagnsmeeting för 38:e gången.

Finalen står för dörren i SPVM

 

Sportvagnsmästerskapet har haft en kort och intensiv säsong i år. De kör som vanligt fem racehelger, men kalendern i år blev mer kompakt än vad man kunnat önska. Premiären kördes på Kinnekulle Ring i maj. Andra tävlingen kördes på Mantorp i början av juni, men sedan blev det tätare. Sportvagnsmeetinget på Ring Knutstorp i början av juli följdes av tävlingen i Falkenberg två veckor senare och nu, ytterligare två veckor senare är det dags för final i Anderstorp.

 

Lars Macklin leder Roadsport A inför finalen. Han har tagit fem segrar i år Kent Johansson ligger tvåa med två segrar. I Roadsport B leder Joachim Osbeck med fyra segrar före Max Lindblom med tre. I C leder Serwanski före Halbig. De har fyra segrar var, men det är ändå klar fördel för Serwanski.

 

Den som leder mest komfortabelt är Joakim Granfors som vunnit alla race utom ett i Modsport I. Jaan Tolli ligger tvåa med bara en seger i år. I Modsport II leder Bo Johansson med fem segrar. Douglas Wichers ligger tvåa, trots att han inte har vunnit någon tävling i år. Marcus Stålheim har tre segrar, men han ligger bara fyra då han har missat två tävlingshelger.

 

I Clubman har Stefan Mumm varit bäst i år, men han har fått kämpa hårt för att vinna. Sex segrar har det blivit. Flemming Bendixen ligger tvåa och han har tagit de återstående två segrarna.

 

Årsdebutanten Peter Olsson började året lite trevande med sin Radical, men sedan kom farten och även resultaten. Under andra halvan av säsongen har han tagit fyra segrar och leder före Peter Eriksson som endast har en seger.