Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2012-08-02
Niklas Falk

Sportvagnar på F1-banan i Anderstorp


Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp 39:e gången. Anderstorp
Sportvagnsmästerskapet (SPVM) skall köra årets fjärde deltävling på den gamla Formel 1-banan i Anderstorp den 12:e augusti. Det blir lite annorlunda upplägg då man har friträning och drifting på lördagen och sedan kör man kval och båda racen på söndagen. Det är närmare 100 bilar som kommer till start. Som bonus skall man prova att köra ett "långlopp" på 40 minuter som avslutning av dagen. Vi kommer då att få se en blandning mellan bilarna från klasserna Roadsport B&C + Modsport III och Ginetta G20.

Om vi tittar på ställningen inför tävlingen så leder Lars Macklin Roadsport A före Tommy Falck. Båda har kört i klassen i många år, men på tredje plats hittar vi Malin Magnusson och hon debuterade så sent som i fjol. Det är mycket imponerande att hon hänger med så bra bland de rutinerade grabbarna.

I Roadsport B leder Max Lindblom före Thomas Larsson och Joachim Osbeck. I Roadsport C leder den alltid lika friskt satsande Andreas Halbig som gärna bjuder publiken på en och annan sladd. Han förlorade mästerskapet just i Anderstorp i fjol då han ledde med bara några varv kvar. Vi får se om han kan hålla ihop det ända till slutet i år. Närmast bakom sig har han Torkel Kristensson och Magnus Ohlsson.

I Modsport I leder segermaskinen Joakim Granfors, men även solen har fläckar, vilket han bevisade vid förra tävlingen då han av misstag satte på ett slicks och tre regndäck. Bilen blev minst sagt svårkörd i regnet. Han lär inte göra om det misstaget... Jaan Tolli och Kenneth Nilsson jagar närmast bakom.

Arne Parnheden har gjort en lyckad comeback och han leder Modsport II före Bo Johansson och Krister Andero. Den ende som har full pott efter tre tävlingshelger är Henrik Pihl i Modsport III. I ärlighetens namn måste man tillägga att han inte har haft så mycket motstånd som de andra. Dan Nystedt och Niklas Falk ligger på samma poäng bakom honom.

Stefan Mumm leder Clubmanklassen före nykomlingen Jonny Thomsen och veteranen Flemming Bendixen. RS-klassen har ökat i antal deltagare i år och där leder Claus Möller före Peter Olsson och Jan Nordgren.

Ginetta G20 Cup leds överlägset av Gabriel Blomberg som vunnit sex av åtta race i år. Han har dessutom en andra och en tredjeplats. Axel Mörner och Tintin Kanrell försöker förtvivlat hänga på och det var faktiskt Kanrell som tog den senaste segern!

Vi får hoppas på spännande race på världens mest berömda mosse.

SPVM´s Presschef:
Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se