Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2013-05-28
Niklas Falk

Spännande Sportvagnshelg på Kinnekulle Ring


Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade årets Sportvagnshelg tillsammans med Sportvagnsmästerskapet och Ginetta GT5. Dryga hundratalet bilar tävlade i det fina försommarvädret.

Bildtext: Bengt "Cobra-Bengan" Johansson var tillbaka efter sex års frånvaro. Han vann direkt, men som ni ser på bilden var det nära ögat i starten. Som tur var fick han lite stöd av Björn Davidsson, annars hade det kunnat sluta illa...

Clubmangänget har alltid en speciell procedur vid sina prisutdelningar då de alltid sätter bucklan på huvudet upp och ned. Svein Langholm tog sin första seger med sin Bodin Mk12. Marie Carlsson kom tvåa och Jonas Svensson kom trea.De snabbaste bilarna denna helg såg vi i RS och Clubmanheatet. Daniel Röjsel vann båda racen enkelt med sin Radical. Emelie Liljeström kom tvåa i båda racen. I första racet kom Stefan Mumm på tredjeplats och han vann därmed Clubmanklassen. Hans Johansson kom trea i andra heatet och därmed hade vi en pall med bara Radicalförare. Svein Langholm vann Clubmanklassen. Det var första segern i den bil som han har hållit på och utvecklat de senaste åren, en Bodin Mk12.

I Modsport gjorde Bengt Johansson comeback efter sex års frånvaro. Han lämnade banan efter en motorbrand i Anderstorp, men nu var han tillbaka och de gamla mästartakterna satt i, för han vann båda racen före Björn Davidsson. Peter Eriksson och Stefan Pfister delade på tredjeplatserna.
I Modsport II vann Kent Johansson med sin fina BMW Z4 före Torkel Kristensson och Lars Macklin. I det andra racet var Kristensson vassare och han vann före Johansson och Leif Andersson. I Modsport III vann Per Oleskog första racet och Christoffer Waern andra.

Thomas Larsson stod för fyrverkeriet denna helg sedan en oljeslang brustit och sprutat olja på grenröret. Det hela slutade lyckligt och till och med motorn överlevde branden.I Roadsport A&B-heatet turades teamkompisarna Jonas Jansson och Toni Berggren om att vinna A klassen medan B-klassen vanns båda gångerna av Joachim "Lotus" Osbeck. Men det vi kommer att minnas från racet är nog ändå Thomas Larssons våldsamma oljebrand. - Det såg värre ut än det var. En oljeslang från oljekylaren brast och sprutade oljan direkt på grenröret. Motorn klarade sig, men det behövs lite sanering, sa Larsson efteråt.

I Roadsport C var fjolårsmästaren Andreas Halbig tillbaka efter en otäck bilolycka i vintras. Han missade kvalet och fick starta sist i första finalen. - Jag skall bara ta det lugnt och känna mig för. Jag är här för att ha roligt, sa Halbig innan start. Som väntat var det där med att ta det lugnt snart glömt när väl hjälmen hade kommit på plats. Han körde upp sig till femte plats i racet. Nykomlingen Rikard Niva vann med fjuttiga fyra tusendelar före Marcus Fabricius. Kent Heijel kom trea. I år vänder man på de sex första inför andra racet i Roadsport C. Halbig hamnade därför i första startledet! Magnus Ohlsson stod i pole och han ledde racet inledningsvis, men Halbig tog sig snart förbi och han vann andra racet före Ohlsson och Niva.

SPVM´s Presschef: Bengt-Åce Gustavsson - racefoto.se