Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2014-05-20
Niklas Falk

Sportvagnshelg nummer två


Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) arrangerar årets andra deltävling i SSK-serien. Platsen blir hemmabanan Kinnekulle Ring. Även denna gång körs tävlingen tillsammans med Sportvagnsmästerskapet. Vid premiären i Karlskoga för några veckor sedan fick vi se många fina fajter i de flesta heat och det lär inte bli sämre på den tekniskt krävande Kinnekulle Ring.

Förutom SSK´s och SPVM´s klasser blir det årspremiär för Radical och Superkart, två riktigt snabba klasser. Hela banan fick ny asfalt sent i höstas och om vädret tillåter räknar vi med att se många banrekord som kommer att slås i helgen. Senast banan asfalterades var 2002 och den sommaren sattes en mängd nya rekord. Två rekord har stått sig ända tills idag från den snabba sommaren 2002 och det är i SSK Klass 1 och 2. I Klass 1 satte Christer Gellerstedt tiden 1:01.656. Han är den ende klass 1-föraren som någonsin har varit under 1:02. I Klass 2 satte Jörgen Hansson tiden 59.142. Det är sällan vi ser tider under minuten i denna klass.

Gör vi en tillbakablick 10 år i tiden till säsongen 2004 inleddes SPVM-säsongen med racet på Kinnekulle Ring. Då hette segerherrarna i Roadsport: Christer Almqvist, Jan Brolund och Mattias Dahlin. I Modsport segrade: Kenneth Nilsson, Douglas Wichers och Mats Hildingsson. RS vanns av Peter Eriksson och Clubman av Sören P Christensen. Nilsson och Eriksson har chansen att upprepa sina segrar då de är med även i år.

Det som vi kanske minns mest från den racehelgen var den vådliga branden som Johan Westerberg råkade ut för. I Kvarnkurvan skar knutkorset och kardanaxeln slog ett hål i bensintanken som fattade eld. Johan hade sinnesnärvaro att bromsa ned bilen kraftigt innan han hoppade ur densamma. SSK´s rådiga funktionärer var snabbt på plats och kunde släcka elden.  Johan klarade sig bra, han fick en liten brännskada på ena handen, det var allt. Vi får hoppas på mindre dramatik den här helgen.

SPVM´s Presschef:
Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se
0703-409300