Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2014-08-13
Niklas Falk

Kanonloppet i nytt format


Warning: exif_read_data(Modsport.jpg): IFD data bad offset: 0xFFFFFC4F length 0x1FC6 in /customers/2/1/9/spvm.se/httpd.www/lib/classes/class.usertagoperations.inc.php(265) : eval()'d code on line 5

Karlskoga

Till helgens körs det anrika Kanonloppet på Gelleråsbanan i Karlskoga. Kanonloppet har en lång historia och storhetstiden var på sextio och sjuttiotalet med riktigt stora tävlingar. På senare år har Kanonloppet körts ihop med STCC-tävlingarna, men i år får vi se ett helt nytt format där Karlskoga Motorförening sätter sportvagnarna i centrum.


Svenskt Sportvagnsmeeting

Vi kommer att få se närmare 150 sportvagnar med allt från Porsche, Ferrari, Lotus, BMW till Mazda MX-5. Klasserna som kommer att köra är Swedish GT, Ginetta GT5 Challenge, Porsche Sports Cup & Challenge, Radical och så Sportvagnsserien med Modsport, Roadsport, RS & Clubman. Frågan är om det någonsin har körts så många olika sportvagnsklasser på en och samma gång? Vi kommer dessutom att få se den nya flugan Legendsbilar som kommer att köra på den nya korta banslingan. De kommer att tävla i en ny serie som heter Speedracing. Tävlingen drar igång med test på fredag, kval och race på lördag och ytterligare race på söndag.

För mer information besök gärna vår hemsida: http://www.karlskogamotorstadion.com/publicinfo.aspx

MVH
Presschefen:
Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se
0703-409300