Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2014-09-08
Niklas Falk

Dubbelfinal under Falkenberg Classic


Femte deltvlingen i RHK cupen samt final fr Sportvagnsserien. Mycket varmt och soligt.

Falkenberg

Till helgen är det dags för Falkenberg Classic. Det är final för både Racinghistoriska Serien (RHK) och Sportvagnsmästerskapet (SPVM). Båda serierna kan med stolthet se tillbaka på en framgångsrik säsong där de har sett en god tillväxt med många nya bilar och förare. Helgens tävling är inget undantag. Drygt 250 bilar kommer att stå på startlinjen uppdelade i 13 heat. Några heat har blivit så stora att man har tvingats tacka nej till fler förare, banlicensen tillåter helt enkelt inte att alla får plats!

Warning: exif_read_data(RS-Clubman.jpg): IFD data bad offset: 0xFFFFFC52 length 0x055C in /customers/2/1/9/spvm.se/httpd.www/lib/classes/class.usertagoperations.inc.php(265) : eval()'d code on line 5

I SPVM har Per Gustavsson i Modsport III tagit full pott i år och ligger därför närmast en seger, men skulle han få bekymmer i finalen finns det flera kandidater bakom honom som är beredda att köra förbi honom i tabellen.

Vi tar som vanligt en tillbakablick i tiden. Vid tävlingen i Falkenberg för 10 år sedan var det knappt hundra förare som kom till start och det var tveksamt om tävlingen ens skulle köras.  (Som tur är har utvecklingen bara gått framåt sedan dess...)

Sören Trygg vann Modsport, Christer Almqvist vann Roadsport, Svein Langholm vann Clubman och Hans Karinen vann RS.

Alla resultatlistor hittar ni på: www.svenskracing.se

MVH
Presschefen:
Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se
0703-409300