Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyheter från SPVM

ROADSPORT
2016-08-09
Niklas Falk

Kanonloppet med SPVM


Andreas Boström har tagit starten i det 26 bilar starka Modsportheatet. Till helgens körs en av de mest klassiska tävlingarna som finns i racingsverige, nämligen Kanonloppet i Karlskoga. Första Kanonloppet kördes redan 1950! Många av världsstjärnorna har passerat revy under åren. 1961-1963 kördes till och med Formel 1 under Kanonloppen! Alla de största stjärnorna under fram för allt sextiotalet har kört på Gelleråsbanan såsom Jim Clark, Graham Hill och Jackie Stewart.

Äntligen stämde det hela vägen när Magnus Mårtenson vann Roadsport A.

Kanonloppet i Karlskoga med SPVM & STCC. Soligt och varmt

För två år sedan kördes Kanonloppet som en ren Sportvagnshelg. Sällan har vi sett så många olika slags sportbilar på en och samma gång. Tyvärr regnade det mycket den gången. I fjol var det också en sportvagnshelg med STCC som gästklass. I år är det återigen en blandning mellan STCC och Sportvagnsmästerskapet. Vi får dessutom se klasserna Legends och Ginetta.

Det körs test och kval på fredagen, kval och race på lördagen och ännu fler race på söndagen. Helgens tävling är även årets andra deltävling för MX-5 Cup, som hade smygträning på Kinnekulle Ring under helgen som gick. Roadsport har fått en ny klassponsor i Front Advokaterna. Modsport fick ju med sig Verktygsboden redan från säsongsstart i år.

MVH
SPVM´s Presschef:
Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se