Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2016-08-22
Niklas Falk

Sportvagnshelg i Karlskoga under Kanonloppet


Rikard Niva rycker direkt i starten av Front Advokater Roadsport C.

Karlskoga

För tredje året i rad arrangerades en sportvagnshelg i Karlskoga under Kanonloppet. Även i år kördes tävlingen tillsammans med STCC samt ett stort startfält med Legendsbilar.


Pallen för Front Advokater Roadsport C. Fr v: Erik Blixt, Rikard Niva och Philip Carlsson.

Pallen i Front Advokater Roadsport A efter andra racet. Fr v: Anders Edlund, Toni Berggren och Lars Macklin.

Rikard Niva hade det svettigt värre då han körde både i Roadsport B och C. Det blev nästan full pott, 3 segrar av fyra möjliga...

Mattias Andersson är överlägsen i Verktygsboden Modsport i år.

Tyvärr var antalet förare från Sportvagnsmästerskapet färre än vanligt. Största klassen var som vanligt Roadsport C, med det nya klassnamnet Front Advokater. Samtliga bilar var av märket Mazda och alla utom en var av modellen MX-5. Det enda undantaget var Rikard Niva i sin RX7. Niva var snabbast i kvalet och han vann båda racen före nykorade Europamästaren i MX-5; Erik Blixt. Philip Carlsson seglade in på tredjeplatsen i båda heaten.

I Roadsport A var Magnus Mårtenson snabbast i kvalet, men segern i första racet gick till Anders Edlund före hemmaföraren Toni Berggren och Lars Macklin. Berggren gav publiken anledning att jubla då han vann andra heatet före Edlund och Macklin.

Niva dubblade och körde även i Roadsport B, där han vann första heatet före hemmaföraren Gunnar Östlund och Anders Eriksson. I andra racet vann Max Lindblom före Niva och Eriksson.

I Verktygsboden Modsport går Mattias Andersson fram som en ångvält i år. Han var klart snabbast och vann båda racen med över 40 sekunder! Johan Armskog och Jonas Jansson kom tvåa och trea i båda racen. I Modsport II tog Bo Johansson en dubbelseger före hemmaföraren Fredrik Ström. I Modsport III tog Niklas Mårtensson en dubbelseger. I första racet kom Roger Fredriksson tvåa och Kent Heijel trea. De fortsatte att fightas även i andra racet, men det slutade inte bättre än att båda fick bryta efter en sammanstötning. Det innebar att andraplatsen togs av Andreas Ekvall före Fredrik Olsson.

I Clubman tog veteranen Stefan Mumm pole, men hans lycka blev kort då han fick bryta första racet redan efter ett varv. Magnus Andersson tog segern före Bjarne Mumm och Peter Öfverman. I andra racet drog Andersson iväg i ledning, men Stefan Mumm jagade från sista plats. Efter halva racet var Mumm i kapp ledande Andersson. Det blev ett missförstånd mellan dem, för Mumm brakade rakt in i Anderssons bil i slutet av rakan och båda tvingades bryta. Det var en mycket förvånad Monika Arvidsson som därmed tog sin första seger i klassen före Bjarne Mumm och Lars Rosenblad. Arvidsson är bara 15 år och troligen den yngste segraren i Clubmans historia (!)


Pallen i Verktygsboden Modsport I fr v: Johan Armskogh, Mattias Andersson och Jonas Jansson.
Pallen i Verktygsboden Modsport III efter första racet. Fr v: Roger Fredriksson, Niklas Mårtensson och Kent Heijel.

Blott 15-åriga Monika Arvidsson vann andra racet i Clubman.

Nu återstår endast finalen som körs tillsammans med RHK i Falkenberg i mitten av september.

SPVM´s Presschef:

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se