Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyheter från SPVM

RACERAPPORT
2016-09-14
Niklas Falk

Finaler under Falkenberg Classic


Falkenberg Classic

Det är dags för årets största tävling i Falkenberg, nämligen Falkenberg Classic. Denna har med åren blivit en av de klassiska tävlingarna i tävlingskalendern för Sportvagnsmästerskapet och Racinghistoriska Cupen. Det är final för RHK, SPVM samt MX-5 Cup. 240 bilar är anmälda till årets final. Det är dessutom första året som man skall kora riksmästare i historisk racing!

En uppmärksammad comeback lanserades för någon vecka sedan när Erik Berger offentliggjorde att han gör comeback vid 91-års ålder. Han lämnade ju racingen under pompa och ståt vid finalen i fjol, men han fick ingen värdig avslutning på sin racingkarriär då han avslutade sitt sista race genom att vattenplana av vägen och skrota bilen mot en betongmur. - Hela året var fyllt av festligheter, men det kändes inte bra att avsluta racingkarriären med en krasch. Jag har grämt mig i snart ett år över detta och bestämde mig därför för att göra om mitt sista race, sa Erik Berger. Det är alltså ingen varaktig comeback, utan bara denna tävling som därmed blir hans sista någonsin.

Falkenberg Classic är inte bara en stor tävling, det finns mycket vackert att se både i depån och på parkeringarna. Dessutom är det utställning av sportbilar samt försäljning av lite smått och gott.

SPVM´s Presschef:

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se