Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyhetsdetalj

RACERAPPORT
2017-05-08
Jan Nordgren

Mantorp


Bo Lindman:  Framgångar och motgångar för Östgötaförarna i premiären för Sportvagnsmästerskapet.Lyckad hemmarpremiär 

Bäst av hemmarförarna lyckades Johan Hedström, Linköping, som med sin Mazda MX5 tävlade i Roadsport C klassen. Efter lyckat kval under lördagen gjorde Johan i söndagens första heat en bra start och gick direkt upp till en 3 plats, en plats som han trots hård uppvaktning också lyckades försvara ända fram till den svartvitrutiga målflaggan. Det var den första pallplatsen i karriären för Johan, som är inne på sin sjätte racingsäsong och glädjen över bronsplatsen var inte att ta fel på.
Även i det andra heatet fick Hedström en fin start och försvarade tredjeplatsen ända till sista varvet, då han lite snopet fick lämna över den till friskt satsande Anders Träff från Enköping som med en överraskningsattack tog sig förbi på sluttampen och snuvade Johan på pallplatsen i det avslutande heatet. Johan Hedström var inte det minsta nedslagen över det, då premiärhelgen sammantaget var hans bästa racehelg så här långt. I Roadsport C segrade i första heatet Philip Carlson, Frillesås, medan Erik Blixt från Kumla tog hem segern i det andra heatet efter att tilldömts en drive through för felaktig start i det första heatet, där han slutade tvåa.

Debut med förhinder
Lite tyngre start på racingsäsongen hade den tidigare långloppsföraren Jonas Jonsson, som begick debut i Sportvagnsmästerskapet med sin MK Indy, en bil med Lotus 7 som förlaga. Redan under fredagens test märke Jonas att motorn började låta illa, varför man åkte hem till Norrköping för att hemma i verkstaden se om man kunde åtgärda problemet. Det var ett vevlager som givit upp. Trots ihärdigt kämpande och mekande i 12 timmar, där hela motorn revs ned och lager byttes, fick man inte ordning på bilen i tid, utan fick nöja sig med att vara åskådare när medtävlarna i Roadsport A och B klassen  gjorde upp om placeringarna. Där segrade Toni Berggren från Karlskoga med sin Corvette i helgens bägge heat. Jonas Jonsson låter sig inte slås ned av motgångarna, istället han satsar på en ny motor med förbättrat smörjsystem redan till nästa tävling. - Det finns ju reklamplats kvar på bilen, så jag får väl gå ett varv med hoven skojar Jonas och lovar att göra allt för att stå på startlinjen på Kinnekulle Ring den 27-28 maj.