Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Nyheter från SPVM

SPVM
2017-08-08
Bengt Ace Gustavsson

Dags för Kanonloppet


Svenskt Sportvagnsmeeting För fjärde året i rad körs Kanonloppet i Karlskoga som en sportvagnshelg där Sportvagnsmästerskapet är ett givet dragplåster. Detta är årets fjärde och näst sista deltävling för SPVM och det börjar tätna i mästerskapet.

Sportvagnsmeeting på Kinnekulle Ring.

Sportvagnsmeeting på Kinnekulle Ring.

Raceweek på Kinnekulle Ring

 

 Anders Edlund leder Roadsport A knappt, men han jagas närmast av Toni Berggren som nu får köra på hemmaplan. I Roadsport B leder hemmaföraren Gunnar Östlund. En annan hemmaförare som vi tror kommer vara med i toppen är Max Lindblom, som haft en strulig säsong hittills. Kanske släpper det nu på hemmaplan? I Roadsport C leder Erik Blixt, men Philip Carlson är ett ständigt orosmoment för Blixt som inte har råd att slappna av en enda sekund!

I Verktygsboden Modsport I leder hemmaföraren Jonas Jansson stort. I Verktygsboden Modsport II leder Leif Andersson, men han skuggas av hemmaföraren Fredrik Ström. I Verktygsboden Modsport III leder Nicklas Johansson stort, han har vunnit samtliga race i år!

Monika Arvidsson leder Clubman och Peter Johansson leder RS.

Det är final för Ginetta GT5 Challenge. I G40-klassen kommer det att bli en tvekamp mellan Otto Gullberg och Sebastian Arenram. Anders Gustavson ligger en bit bakom och skuggar, så de har inte råd att bryta. I G20-klassen inledde Joakim Strid säsongen med fyra raka segrar, men sedan har det blivit fyra nollor på raken. Det håller inte, så han ligger först på tredjeplats inför finalen. Daniel Axelsson och Andreas Lundin får göra upp om guldet.

Andra klasser som kör i helgen är Legends, Porsche samt STCC med underklasser.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se