Prenumerera på Nyheter, Racerapporter
GT5 Ginetta Challenge

KALENDER: 2018

Tävling/bana/möteDatum
Årsmöte i Jönköping27-28 jan
Mantorp 5- 6 maj
Kinnekulle26-27 maj
Knutstorp 6- 8 jul
Karlskoga18-19 aug
Falkenberg15-16 sep

SPONSORER

BILDGALLERI

Samarbetspartners

Svensk Racing

Om MX-5 CUP

I MX-5 Cup (Miata Cup) tävlas det med alla generationer av Mazda MX-5.

2008 var debutåret för MX-5 Cup där 10 bilar kom till start. Ekipagen hade blandade förutsättningar då det skiljde en del på bilarna eftersom det kördes med allt från "original" MX-5:or till bilar som var mer preppade för banracing. Förutsättningarna skiljde sig även vad det gällde förarerfarenhet då det ställde upp förare med många års erfarenhet, förare med något års erfarenhet och förare utan någon erfarenhet. I backspegeln kan vi dock konstatera att heaten blev enormt jämna trots skillnader i material och erfarenhet.

När debutsäsongen var över stod det klart för fler än de som deltog hur pass jämna raceheaten blir med MX-5:or. Cuptävlingarna som hölls på Knutstorp under SSM-helgen blev en enorm reklampelare för MX-5 Cupen då dessa heaten var bland de jämnaste under hela tävlingshelgen. Bilarna låg tätt och det var många positionbyten utan att det för den sakens skull orsakades några plåtskador, vilket är precis så som racing ska vara!

Med det lyckade debutåret bakom sig klev MX-5 Cupen in i 2009 med mkt vind i seglen. Tack vare 2008 års succé och lägg där till den låga ekonomiska instegströskeln så växte deltagarantalet i Cupen. 2009 tävlade 14 bilar och expansionen har bara fortsatt efter det med närmare 30 bilar på startgriden på flera av tävlingarna de senaste åren. MX-5 Cup har verkligen bli en serie att räkna med!

Är du intresserad av att börja tävla så är en MX-5:a/Miata kanske det lättaste sättet att komma igång. Bilarna byggs enligt Roadsport C reglementet (som instegsklass finns även klass Standard där förändringar på bilen är minimerade för att ytterligare minska kostnader och arbetsinsats för att få en konkurrenskraftig bil) och körs i Roadsport C heaten med egen resultat-tabell. Bilar finns det gott om och hur man bygger om sin Miata till en godkänd tävlingsbil är väl dokumenterat, bland annat på: http://www.mx5racingclub.se/index.php?page=byggabil

MX-5 Cup drivs av MX-5 Racing Club i samarbete med Sportvagnsmästerskapet.
Klubben har tillsatt en styrgrupp för MX-5 Cup för att förvalta regler, reglemente samt säkerställa cupens framtida existens. 
För mer information, tag kontakt med vår styrgrupp bestående av:

Anders Träff

Christoffer Waern.

Thomas Pihl.

Du hittar oss även på tävlingarna till sommaren. Leta efter vårt depåtält med MX-5 Racing Club logga.