2016-08-05: Bankalaset på Kinnekulle Ring med MX-5 Racing Club

Andreas K
Inlägg: 19
Blev medlem: tor apr 02, 2009 9:09 pm

2016-08-05: Bankalaset på Kinnekulle Ring med MX-5 Racing Club

Inläggav Andreas K » mån jul 11, 2016 7:49 pm

Alla, nybörjare såväl som erfarna, är hjärtligt välkomna på MX-5 Racing Clubs traditionsenliga bankalas på den krävande motorbanan Kinnekulle Ring strax utanför Götene den 5 augusti.
Bild
Programmet är späckat med en väldigt mycket asfalts-tid och erfarna förare kommer att finnas tillgängliga för att ge instruktioner under dagen. Körningen kommer ske i ca 20 minuter långa pass med en indelning i 3 grupper (lugna, mellan och snabba) beroende på er ambitionsnivå och erfarenhet. Med andra ord kan du få över 2 timmar körtid under dagen!
Vi tillåter såväl gatbilar som rena tävlingsbilar, dock inte formelbilar samt Radical och Clubman/RS. Så länge det inte finns stående vatten på banan är det även tillåtet att köra på slicks.
Här är en film från ett av de tidigare åren bankalas som visar bansträckningen (för er som inte kört på Kinnekulle tidigare) samt illustrerar hur gott om plats det kommer vara på asfalten på vårt bankalas:
https://www.youtube.com/watch?v=sBGRvb5RxhQ

I snabba-gruppen kommer vi liksom förra året att erbjuda några övningar (t.ex. träning av starter och köra side-by-side) under dagen för de som så önskar. Här är en film från sista startövningen på bankalaset förrförra året samt efterföljande passet i snabba gruppen:
https://www.youtube.com/watch?v=1Eni6eB2k9Y

Dagen startar med inskrivning mellan 07:45 och 08:45. Den obligatoriska förar- och säkerhetsgenomgången startar prick 08:45. Efter denna förargenomgång är det fri körning på banan fram till ca.16:30.

Då vi på denna träff kommer ha 3 flaggposteringar på banan kommer en del av deltagarna behöva stå flaggvakt ett pass (ungefär 40 minuter) under dagen.

Runt lunchen kommer det finnas hamburgare och korv att köpa i depån.

Anmälan:
Notera att anmälan till förarövningen sker i två steg.
Först anmäler du dig via formuläret under "träffar" på hemsidan och sedan betalar du in avgiften (650 kr för medlemmar i MX-5 Racing Club och 950 kr för övriga) till MX-5 Racing Clubs BankGiro: 223-0811 eller PlusGiro: 45 31 46-3.
Här hittar du anmälningsformuläret till våra träffar:
http://www.mx5racingclub.se/index.php?p ... aranmaelan

Försäkring på bankalaset:
Alla som deltar (förare eller passagerare på banan) måste vara försäkringar via SMA. SMA-försäkring kan antingen lösas för ett helt år för 550 kr via http://www.svenskamotorsportalliansen.se eller också kan engångslicens lösas på plats för 150 kr.

OBSERVERA: På vår träff på Kinnekulle krävs det att öppna bilar har störtbåge. För mer information om detta krav kan ni kika på denna länken:
http://www.mx5racingclub.se/forum/viewt ... f=8&t=2217

För mer information se kalendern (till höger på MX-5 Racing Clubs startsida)

Varmt välkomna till bankalaset den 5 augusti
/Andreas E

Återgå till "Inför och eftersnack Race"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron