2016-05-05: Banträff på Gelleråsen

Andreas K
Inlägg: 19
Blev medlem: tor apr 02, 2009 9:09 pm

2016-05-05: Banträff på Gelleråsen

Inläggav Andreas K » sön apr 10, 2016 7:50 pm

MX-5 Racing Club fortsätter vår nya tradition och erbjuder en track day på Gelleråsen i samband med Kristi himmelsfärds-helgen.

Vi välkomnar både gatbilar och racebilar, dock inte Radical, Clubsport och RS pga hastighetsskillnaden och svårigheten att se dessa bilar i backspegeln).

Genom att hålla antalet deltagare begränsat kommer alla deltagare erbjudas väldigt mycket asfalts-tid.

Pit Stop Café i depån är öppet och ni kan med fördel äta lunch där.

Ta chansen och testa en klassisk svensk motorbana på drygt 2500 meter som har en utmanande mix av kurvkombinationer, kraftiga inbromsningar, snäva långsammare kurvor och högfartssvängar. Att banan dessutom är förlåtande med väl tilltagna avåkningszoner är ytterligare en fördel.

För er som har race-bil och tävlar:
Då denna träff sker drygt 3 veckor innan premiär-tävlingshelgen för MX-5 Cup (och andra SPVM deltävlingen) är denna banträff ett perfekt tillfälle att testa bilen efter vintern skruvande. Ta chansen och gör en ordentlig shake-down av bilen samtidigt som ni blir av med ringrosten som förare. Ni kan dessutom utnyttja tillfället att få in spårval och bromspunkter för Gelleråsen i ryggmärgen inför deltävlingen som sker där längre fram under säsongen.
För er med race-bil finns det även möjlighet att göra er vagnsbok-besiktning i depån under dagen. Om ni planerar att utnyttja denna servicen meddela Andreas Eckemark (via mejl: andreas.eckemark(snabel-a)gmail.com) så besiktningsmannen vet hur många bilar han ska hinna med.
I snabba gruppen har vi som ambition att erbjuda några övningar (start-träning, side-by-side körning och race-träning) under dagen för de som så önskar.

Dagen startar med inskrivning och besiktning av bilarna mellan 08:00 och 09:00. Den obligatoriska förar- och säkerhetsgenomgången startar prick 09:00. Efter denna förargenomgång är det fri körning på banan fram till cirka 16:30.

Notera att anmälan till förarövningen sker i två steg.
Först anmäler du dig via formuläret under "träffar" på MX-5 Racing Clubs hemsidan och sedan betalar du in avgiften (650 kr för medlemmar i MX-5 Racing Club och 950 kr för övriga) till klubbens BankGiro: 223-0811 eller PlusGiro: 45 31 46-3.
Efteranmälan: betalas vid inskrivningen mot 250:- i tilläggsavgift

Här hittar du anmälningsformuläret till våra träffar:
Anmälan

Säkerhetskrav (lägsta nivå):
Dig själv:
- Hjälm, handskar, läderskor samt heltäckande bomullsklädsel
Din bil:
- Säkerhetsbälte
- Båge/rundslagningsskydd krävs i öppen bil - för mer information om detta krav kan ni kika på denna länken:
info om krav på båge

Försäkring:
Alla som deltar (förare och även passagerare på banan) måste vara försäkringar via SMA. SMA-försäkring kan antingen lösas för ett helt år för 500 kr via http://www.svenskamotorsportalliansen.se eller också kan engångslicens lösas på plats för 150 kr.
Kostnader för skador på 2e man (banans inventarier) kan faktureras vidare.

Bullerkrav:
För samtliga bilar gäller max. 95 dB(A) mätt vid förbipassering på raksträcka under acceleration.
De bilar som ej klarar denna gräns måste tyvärr tas av banan.

För mer information se kalendern (till höger på MX-5 Racing Clubs startsida)

Varmt välkomna till banträff med MX-5 Racing Club den 5 maj

Andreas K
Inlägg: 19
Blev medlem: tor apr 02, 2009 9:09 pm

Re: 2016-05-05: Banträff på Gelleråsen

Inläggav Andreas K » lör apr 23, 2016 11:34 am

Påminnelse om vår banträff på Gelleråsen den 5 maj. I dagsläget är det bara 34 anmälda vilket innebär att det forfarande är fritt fram att anmäla sig. Och för er som planerar dyka upp ser det ut att bli mycket plats på asfalten = så mycket körtid ni orkar med.

/Andreas E


Återgå till "Inför och eftersnack Race"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster

cron