Sportvagnsserien på Gelleråsen

Sportvagnsserien körde också i Velodromloppet i Karlskoga. I Roadsport var det stor Porschedominans. Det berodde även på att det kördes Porsche Cup och många passade på att ställa upp även i Roadsport. Alexander Hellberg vann före Mats Ohlsson och Mats Wahlgren i Roadsport A. I B kom ingen i mål! Och i C kom endast Jan Brolund i mål. Det var ett massivt manfall. Porsche cupen körde två heat. I det första segrade P-G Englund före Alexander Hellberg och Niklas Bergström. I det andra vann återigen P-G före Alexander och trea blev Stefan Stålknapp.

RS körs i år tillsammans med Clubmanbilarna igen. Men Clubmanbilarna heter i år Racersport 1800. Jonas Ingre vann som vanligt, i år med PRC, före förre gokartmästaren Anders Gabrielsson i en Radical. Trea blev hästhopparen Peter Eriksson PRC. I Racersport 1800 saknades dubble mästaren Peter Johansson. I stället tog Mats Lundkvist sin första vinst för året! Anders Dagh blev tvåa i sin första tävling i Racersport 1800. Tredjeplatsen tog Jan Nordgren efter en uppkörning från sista startrutan.

I Modsport drog Bengt Johansson iväg i ledning från sin poleplats. Men han fick motorproblem och föll tillbaka till tredje plats. Kenneth Nilsson tog över ledningen, men även han fick problem och slutade tvåa. Istället vann Ola Johansson.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se