SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Dags för final i Falkenberg

Björn Axelsson är bäste poängplockare i Sportvagnsmästerskapet inför finalen.

Till helgen körs Falkenberg Classic som är finaler både för Riksmästerskapet i historisk racing samt Sportvagnsmästerskapet. 200 bilar kommer för att göra upp om mästerskapet. 

I Sportvagnsmästerskapet har Björn Axelsson skrapat ihop mest poäng av alla än så länge. Lars Macklin har näst flest poäng och Torkel Kristensson är trea. Vi kan se fram emot mycket fin och spännande racing med bilar som spänner över ett otroligt brett åldersspann. De äldsta bilarna är nästan 100 år gamla!

I den så kallade förkrigsklassen kör man två tävlingar, dels racing på vanligt vis och dels en regularitytävling där det gäller att köra så jämnt som möjligt. Men historisk racing handlar inte bara om att vinna, klubbens måtto är att ”de enda förlorarna är dem som aldrig kommer till start.” Den stora mångfalden är trevlig att se och det finns bilar för alla smaker.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Glenn Billqvist kör en av de gamla klassiska klenoderna som vi kommer att få se i helgen.
SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram