Bland Sportvagnar och historiska Racerbilar

Sportvagnsserien och Historiska RacerCupen körde sin första tävling för året på Mantorp Park. Närmare 150 bilar kom till start. Framförallt sportvagnssidan överraskade med fina startfält. I Roadsport körde 22 bilar. Jan Brolund vann B-klassen 2004. I år har han klivit upp till A-klassen och han vann direkt. Lars Macklin och Kent Hellqvist kom tvåa och trea, men de hängde inte med alls. I Modsport kom Pekka Nyström till start med en ny Corvette. Hans gamla gick till Tyskland och nu hade han köpt ett ännu värre monster från Kanada. Ett rörramsbygge med över 700 hästkrafter som ingen hängde med. –Jag har alltid fascinerats av häftiga och udda bilar, speciellt om de har stora mullrande motorer. Jag minns när jag var liten och såg häftiga sladdande amerikanska bilar på Ring Knutstorp och nu vill jag göra samma sak för dagens publik, sa Pekka.

Sportvagnssatsning från Västergötland

Den gamle GT-föraren Krister Andersson gjorde comeback i helgen. Krister har bildat ett nytt team ihop med sin kusin Svante Andersson. Teamet kom till start i Roadsport med fem st Porsche Boxter. –Jag har varit borta från racingen ett par år, men nu är det kul att vara tillbaka, sa Krister. –Detta är absolut ingen elitsatsning, nu kör vi bara för att det är roligt, avslutar Krister.

Bland de historiska racerbilarna var Classic Formula största klassen med 20 bilar. Thomas Mullin vann klart före Bruno Hvid Nielsen. Micke Juhlin startade sist med sin Schnitzer BMW F2. Han kryssade sig upp genom fältet och blev trea och satte snabbaste varvtiden.

Klassen för de minsta bilarna, 1000cc-cupen, är fortsatt en charmig och populär klass som ständigt lockar nyare deltagare. Från början var det en massa ”djungeltrummor” från Trollhättan som lade oljerök över nejden, men nu är det många bilmärken som är med. En nykomling i år i klassen var Lennart Thurn som hade satt i en 997cc motor i sin hundkoja. Den lät som en bålgeting när han varvade 11 000 varv. Han vann racet före Nils-Olof Jonsson och Lennart Nilsson.

Nästa tävling för de historiska bilarna är det klassiska Velodromloppet i Karlskoga den 17-18 juni. Det är redan närmare 200 bilar anmälda. –Vi siktar på att det skall komma närmare 220 bilar, säger Kaj Wallin som är en av initiativtagarna och arrangörerna i Karlskoga. Sportvagnsserien kör sin andra tävling på Ring Knutstorp den 8-9 juli då MGCC anordnar Svenskt Sportvagnsmeeting.