Final för Sportvagnsmästerskapet i Falkenberg

Sportvagnsförarna i Sportvagnsmästerskapet körde sina finaltävlingar på Falkenbergs snabba racerbana.

Roadsport har varit den största klassen i år och Roadsport A har varit störst klass i klassen. Joakim Granfors kom in som en frisk fläkt i årets mästerskap. Han började året med att köra Modsport, men när man kom till andra deltävlingen i Karlskoga var Modsportklassen inställd pga för få anmälda. Då konverterade Granfors till Roadsport istället. Klassbytet behövde han inte ångra, för åtta tävlingar och åtta segrar senare kan han numera titulera sig mästare i Roadsport A. Christer Almqvist kom tvåa och Lars Macklin trea. I Roadsport B har Malin och Anders Eriksson varit bäst i år, ända till finalen där Max Lindblom istället tog en dubbelseger. Malin och Anders vann i alla fall klassen före Lindblom. I Roadsport C har Fredrik Westin dominerat i år med sin Lotus Elise bland alla Miator. Han kom aldrig till Falkenberg, men vann ändå klassen. Fredrik Henriksson fick äntligen kliva överst på pallen och han passade på att göra detta i båda racen. Han tog därmed hand om andraplatsen i klassen. Niklas Falk hade samma slutpoäng, men slutade trea.

Jaan Tolli var bäst i Modsport I. Han vann båda racen i Falkenberg, trots att han snurrade i båda racen! Han vann även klassen, trots att han inte var med i Anderstorp. Ingvar Sand kom tvåa och John-Erik Öberg kom trea. I Modsport II vann Peter Eriksson båda finalracen och även klassen. Douglas Wichers kom tvåa och Bo Johansson trea.

Clubmanklassen växte till sig mer och mer under säsongen. Fjolårsmästaren Stewart Stjernholm vann det ena racet i premiären i år och nykomlingen Henrik Andersen vann det andra. Säsongen fortsatte med att Stefan Mumm och Petter Berger också tog segrar och Mumm var den som till sist knöt ihop säcken och vann serien före Andersen och Berger.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se