SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Dags för final…

Det har blivit dags för final för Sportvagnsmästerskapet. Finalen körs som vanligt i Falkenberg under Falkenberg Classic som arrangeras av Falkenbergs MK. 64 sportvagnar har anmält sig till finalen.

Roadsport C by Nankang har varit den klart dominerande klassen i år och den leds inför finalen av David Malmberg på 286p före Thomas Ohlsson 284p och Ulf Andersson 282. Det är så jämnt i toppen att allt kan hända under finalen! Förarna kör dessutom om titeln MX-5 Modifierat och där leder Ohlsson med 150p före Petter Sångberg 146p och Andersson 138. MX-Standard Cup by Apex har körts skiljt från Roadsport C i år och där leder Per Molin på 152p före Andreas Eckemark 148p och Hans Drangel 140. Även här kommer det att bli strid på kniven in i det sista. Roadsport A och B har tyvärr inte haft så många deltagare i år. I A har redan Torbjörn Isaksson vunnit mästerskapet och i B är Max Lindblom klar mästare.

I Verktygsboden Modsport har det varit ganska jämnt fördelat med antal deltagare i de tre underklasserna. Samuel Johansson leder klass I klart med 324 p före Lars Macklin 263p och Jonas Jansson 80p. I Klass II leder Björn Axelsson 314p före Andreas Ekvall 296p och Daniel Palma 81p. I klass III leder Gustav Larsson på 292p före Kent Heijel 257p och Anders Björnson 254p.

I Clubman är Olle Olsson redan klar mästare på 227p före Magnus Andersson 87p och Stefan Deleuran Mumm 81p. Christoffer Törnkvist är redan klar mästare i RS1 på 239p, men det är strid om andraplatsen mellan Peter Gustafson och Mikael Jansson som båda har 81p. i RS2 leder Jonas Jonsson med 241p, men Bo Eliasson lurar bakom honom på 229p. Anders Dahg är trea med 77.

Det kommer att bli en spännande avslutning i Falkenberg.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram