SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Final för Sportvagnsmästerskapet i Falkenberg

Årets final i Sportvagnsmästerskapet kördes som vanligt i Falkenberg. Årets stora glädjeämne är Roadsport C som ökat så mycket i antal förare i år att de har fått ett eget heat. De flesta bilarna är av märket Mazda Miata och dessa kör även ett eget mästerskap som heter MX5-Cup. Henrik Pihl hade en felfri helg där han tog pole och sedan vann båda racen. Bakom honom var det dock stenhårt. Robert Serwanski och Andreas Halbig kämpade friskt och turades om att ligga tvåa. Det var Serwanski som drog det längsta strået i båda racen.

I Roadsport A och B-heatet hade Christer Almqvist pole, men han fick se sig passerad av Lars Macklin i första racet. Kent Johansson kom tvåa och Henric Månsson trea. Almqvist kom först på fjärde plats. Det blev en ännu tuffare kamp i andra racet där till sist Henric Månsson vann före Johansson och Almqvist. I Roadsport B vann Max Lindblom det första racet före Anders Eriksson och Rolf Dawidzon. I andra racet vann Eriksson före Dawidzon.

I Modsport hade Joakim Granfors utmanat sig själv genom att anmäla sig till Modsport 1. Han hade redan vunnit Modsport 2. - Jag ville prova vad jag kan åstadkomma, men det är lite synd om jag skulle bryta min fina segertrend, jag har vunnit 17 race på raken inför finalen, sa Granfors. Villy Zielinski hade pole och det var han och Granfors som hade en duell racet igenom. Granfors lyckades ta sig förbi mot slutet, men i samband med en varvning passade Zielinski på att återta ledningen. Granfors hann inte svara. Han gav allt på upploppet, men fick ändå se sig slagen med 0.245 sekunder! Jaan Tolli kom trea. I Modsport 2 vann Douglas Wichers före Bo Johansson och Mats Hildingsson. I andra racet startade Granfors i pole. Han tog starten och lyckades sedan hålla Zielinski bakom sig hela vägen till mål. Han vann med 0.34 sekunder. Jaan Tolli startade lite avvaktande, men fick bra fart på slutet. Han närmade sig mer och mer och satte tävlingens snabbaste varv, men det räckte inte riktigt. Han blev 1.3 sekunder efter i mål... - Hade jag fått 10 varv till så hade jag vunnit, sa Tolli efteråt. Bo Johansson var fyra totalt och segrare i Modsport 2 före Hildingsson och Wichers.

Clubmanheatet blev ändå det tuffaste och mest publikvänliga av alla Sportvagnsheaten denna gång. Petter Berger tog pole före heatets enda RS-bil som kördes av Peter Eriksson. Eriksson tog starten. Berger åkte av redan på första varvet. Han fortsatte racet, men var långt efter. Stefan Mumm och Henrik Andersen hade en hård fight om andraplatsen i heatet och förstaplatsen i Clubmanklassen. Mumm vann till sist före Andersen och Flemming Bendixen. Andersen hade bästa varvtid och startade i pole. Han gjorde en kanonstart och drog i från det övriga fältet. Inte ens Eriksson i sin RS orkade hänga med. Mumm hade en hård fight med Berger där Berger gick segrande ur den striden. Andersen vann med 4 sekunder före Eriksson och han vann Clubman före Berger och Mumm som satte snabbaste varvtid.

- Det har varit lite klent med deltagandet totalt sett under året, men vi har fått flera indikationer på att det ser mycket bättre ut med antalet tävlande inför nästa säsong, sa SPVM´s ordförande Jan Nordgren.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram