SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Klassiska Kanonloppet i Karlskoga

Jonas Jansson sladdar mot seger i Modsport 2017.

Till helgen körs det klassiska Kanonloppet i Karlskoga. För femte året i rad körs tävlingen som en sportvagnstävling med Sportvagnsmästerskapets klasser samt Ginetta, Swedish GT, STCC, V8 Thunder Cars och Porsche Carrera Cup. Kanonloppet har anor ända tillbaka till Gelleråsbanans debuttävling 1950! Under sextiotalet var Kanonloppet den största och mest populära tävlingen i Sverige där man ofta kunde se förare med Formel-1 meriter på startlinjen. Det är 160 förare anmälda till årets upplaga.

Toni Berggren var snabbaste Roadsport i torrt 2017.

Det har hänt en del sedan förra året. Richard Göransson har övertagit verksamheten på banan från Mike Luff och Lennart Bohlin. Det skall bli mycket intressant att se vilken prägel han kommer att sätta på banan i framtiden. Han har redan renoverat restaurangen och han har många planer på gång. Under Velodromloppet i juni släpptes dessutom boken om Gelleråsbanans historia, som även går att köpa nu under Kanonloppet.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Boken om Gelleråsbanan är en mäktig pjäs på 630 sidor med över 1500 bilder. Över 300 tävlingar behandlas i boken som är ett riktigt racelexikon!
SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram