SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Publikfriande race i Falkenberg med trevliga norska inslag

De som tycker att racing är tråkigt skulle ha varit i Falkenberg i helgen. Det saknades verkligen inte dramatik. SSK stod som arrangör och man hade även bjudit in sina norska vänner samt Sportvagnsserien. Detta gjorde att det blev ett imponerande startfält med över 170 bilar. De största publikfriarna var förarna i Locost. Det är Lotus Super 7 kopior som byggts med antingen bil eller motorcykelmotorer. Aerodynamiken är inte på topp i dessa bilar så det gäller att utnyttja slipstreaming. Det gjorde man flitigt och vi fick se många omkörningar. Tättrion bestod av norrmännen Audun Njös, Thomas Faraas och Kenneth Moen. De bytte ledning varje varv och ofta var det den som låg trea ut på rakan som tog över ledningen in i chikanen. Racet avgjordes några få varv från slutet när Moen fick en liten touch av Faraas. Moen snurrade och Faraas tappade några meter till Njös som kunde vinna med en knapp sekund. – Vi brukar köra på det här viset och känner varandra väl, det är väl därför det oftast går bra trots att vi ligger så nära varandra, förklarade Kenneth Moen.

Roadsport var störst med 20 bilar på startlinjen. Det var både den norska och svenska roadsportklassen som körde. I det första racet var det en tät kamp mellan Frode Alhaug i en mycket häftig Corvette Sting Ray, Jesper Markusson Porsche 964 och Per Christian Wiencke Porsche 993. Men några varv från slutet tappade plötsligt Alhaug farten och föll ned genom fältet. Wiencke vann före Markusson och Arild M Bråten i en Datsun. –Växellådan hängde sig på tvåans växel, förklarade Alhaug. Nu blir det en lång resa hem till Norge i natt för att hämta delar, fortsatte Alhaug.

Frode Alhaug tog verkligen den här racehelgen på allvar, han åkte 110 mil tur och retur och var med på startlinjen även på söndag. Men oturen grinade honom hårt i ansiktet då växellådan rasade redan på första varvet… Per Christian Wiencke tog hand om ledningen, men han fick se sig passerad av unge Anders Schildt som vann racet. Markusson låg länge trea men fick ge sig mot Christer Almqvist. I Roadsport C tog Jan Warg sin första seger i karriären. Han borde fått flitpris också då han ställde upp i tre klasser i helgen med sin egenhändigt byggda Pagano.

Modsport, Clubman och RS körde bara ett tävlingsheat var. Modsport I vanns av Bengt Johansson och Modsport III vanns av Mats Hildingsson. Clubman vanns av Svein Langholm och RS segraren hette Fredrik Sigbjörnsson.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram