SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Rafflande race mellan regnskurarna i Falkenberg

Sportvagnsmästerskapet körde årets fjärde och näst sista racehelg i Falkenberg. Det var minst sagt ostadigt väder och på racedagens morgon var racerbanan delvis täckt av vatten!

Roadsport var den största klassen med 18 bilar på startlinjen. A, B och C kördes i samma heat. Kvalet hade körts i regn vilket gjorde att startlistan var lite annorlunda än vanligt. Lars Macklin stod i pole före Robert Serwanski, som kör i C-klassen. Sedan följde Bo Johansson och Ronny Hofberg (också C). Första racet kördes på våt bana. Macklin tog starten, men i vätan kunde Serwanski hålla jämna steg med Macklin. Dagens överraskning var Jonas Jansson som smög sig upp genom fältet med sin Camaro! I dessa våta förhållanden borde det väl inte vara den enklaste bilen att framföra, men Jansson visste vad han höll på med och han tog sig ända upp till andra plats i mål! Andreas Halbig gjorde fadäsen att glömma att tanka bilen innan kvalet. Han startade därför långt ned i fältet. Han körde också upp sig och tog tredjeplatsen.

I andra racet tog Macklin ledningen igen, men han hade fel lufttryck och passerades snart av flera bilar. Jansson tog hand och ledningen. Kent Johansson hade fått fart på sin AC Cobra och han tog sig förbi Jansson och vann racet före Jansson och Macklin som fått upp farten igen på sin bil, efter att ha varit nere en bit i fältet och vänt.

I Modsport har Joakim Granfors dominerat i år, men i Falkenberg fick han hård konkurrens. Anders Edlund tog pole och han tog även starten, men han gav bort segern till Granfors ändå sedan han bromsat på sig och fått använda escaperoaden. Stefan Pfister kom trea. I andra racet tog Granfors starten och sedan kunde ingen hänga på honom. Edlund tog en ny andraplats. Bo Johansson kom trea, men det var på håret. Michael Karpers hade startat sist och i mål var han endast två tiondelar efter. - Jag tänkte inte på att det var sista varvet. Hade jag vetat det hade jag tagit i lite extra, sa Karpers efteråt.

Clubman och RS bjöd också på mycket sevärda race. Stefan Mumm stod i pole före Peter Olsson, som var ende RS-förare, och Svein Langholm som börjar få fart på sin bil som fortfarande är under utveckling. Mumm tog starten före Olsson. Hans Johansson gjorde en kanonstart och var trea, men när hans motor började gå på tre cylindrar tappade han placering efter placering. Våt bana betyder att man måste se upp med Flemming Bendixen. Mycket riktigt lade han sig i fighten om förstaplatsen. Det var mycket tätt och vi fick se många omkörningar. Bendixen vann racet före Olsson och Langholm. Det var samma tätkvartett som gjorde upp om tätplaceringarna även i andra racet, men nu var det om möjligt ännu tätare racing. Mumm blev vänd och såg ut att missa "festen", men han bet ihop och lyckades jaga ikapp ledartrion. Det blev en hård och oviss fight ända in över mållinjen med Mumm som segrare före Langholm och Bendixen med Olsson på fjärde plats. Alla fyra gick i mål inom 1.1 sekund!

Finalen körs i Anderstorp redan första helgen i augusti. Ännu är det inga medaljer utdelade...

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram