SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Sportvagnsmästerskapet avgjort

Sportvagnsserien körde sina finaler tillsammans med SLC i Anderstorp. RS kördes som vanligt tillsammans med Clubman. Thomas Nilsson tog ledningen, men fick tyvärr bryta. Hans Karinen tog segern före Fredrik Sigbjörnsson och Svein Langholm som var bästa Clubmanbil. Fredrik vann RS-cupen och Svein vann Clubman.

I Modsport hade äntligen Kenneth Nilsson fått ordning på sin Scatto och då gick han inte att stoppa, det var första gången i år han fick se målflaggan. Han hade problem på fredagen, då en gänga skurit på en hjulbult. Han vann racet före Sören Trygg och Johan Stjernberg som gjorde comeback med Indigon efter några sabbatsår. Indigon är den enda i sitt slag som körs som tävlingsbil. Det byggdes bara 41 st. Serien vanns av Bengt Johansson i en Cobra som tyvärr fick bryta racet med växellådsproblem. I Modsport III vann Mats Hildingsson både racet och serien.

I Roadsport A fick vi se ett nytt ansikte överst på prispallen. Lars Macklin tog sin första seger med sin Hult-Healey före Arne Parnheden och Jesper Markusson. Seriesegern gick till Christer Almqvist som fick parkera sin bil i racet.

Roadsport B vanns av Mikael Wiklund som även tog hem serien. Samma sak med Roadsport C med Jan Warg.

Detta var första året som sportvagnsmästerskapet kördes som en gemensam serie för de fyra klasserna. Det har givit resultat och vi har fått se en klar ökning av antalet bilar i serien. Nu pratas det om att kanske utöka serien med ytterligare en klass, men inget är bestämt ännu så de avvaktar med att gå ut med mer exakta uppgifter.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram