SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Sportvagnsmästerskapet på Mantorp Park

Årets andra tävlingshelg i SPVM. Soligt på Mantorp.

Det har varit en intensiv motorsporthelg i Sverige. Mitt under nationaldagsfirandet kördes andra deltävlingen för Sportvagnsmästerskapet på Mantorp Park.

Roadsport var största klassen med 24 bilar. A, B och C kördes i samma heat. I täten turades Lars Macklin och Kent Johansson om att vara i ledning, men det var Macklin som tog hand om segern i båda racen. Det var täta fighter hela fältet igenom och det var kul för publiken att följa. Max Lindblom vann dubbelt i Roadsport B före Per Johansson. I Roadsport C är Mazda Miata i majoritet. Andreas Halbig hade en härlig kamp med Robert Serwanski. Halbig gick segrande ur den striden i båda racen, men han firade lite för mycket tyckte tävlingsledningen. Han gjorde en ”donut” för publiken och bestraffades med tidstillägg för detta och hamnade därför utanför prispallen…

I Modsport blev det en kamp mellan Joakim Granfors och Jaan Tolli. Granfors började bäst. Med mjuka däck och lätt bil drog han iväg som en avlöning, men när Tolli väl fått upp värmen i sina däck jobbade han sig ikapp och gick förbi. Granfors försökte svara, men i stället exploderade en kylslang och han tvingades parkera… Tolli kunde ohotat ta segern före Johan Weglin och Björn Davidsson. I Modsport 2 vann Bo Johansson knappt före Marcus Stålheim och Douglas Wichers.

I andra racet tog Tolli starten, men Granfors tog sig snart förbi. Efter några varv, när Tolli åter fått upp farten, lossnade bakvingen. Tolli själv trodde att han hade fått punktering, men han såg snart i backspegeln att vingen saknades. – Bilen blev helt okörbar så det var bara att gå i depå, sa Tolli. Något varv senare fick Granfors värmeproblem och tvingades slå av på tempot. Som tur var hade han hunnit bygga upp en rejäl lucka, men den minskade hela tiden. Det var en efterlängtad målflagga för Granfors när han gick segrande över mållinjen före Weglin och Sören Trygg. I Modsport 2 vann Stålheim före Johansson och Wichers.

RS & Clubman körde i samma heat. RS-bilarna är något snabbare än Clubmanbilarna. Thomas Stamreus ledde från start till mål före Peter Eriksson och Peter Olsson. I Clubman hängde Stefan Mumm bra med RS-bilarna i toppen. Hasse Johansson gjorde sitt livs lopp och låg länge på andra plats. Han fick dock ge sig ett par varv från mål då Bjarne Mumm tog sig förbi. Stamreus startade i pole även i andra racet, men i startögonblicket rasade transmissionen och han blev stående. Resten av fältet lyckades ta sig förbi utan problem. Eriksson tog hand om täten, men han hade för lite bensin ombord. Olsson närmade sig mer och mer och när Erikssons bil började missa i högerkurvorna passade han på att gå om och ta sin första seger i Modsport. I Clubman var det åter Stefan Mumm som tog upp jakten på RS-bilarna, brodern Bjarne låg några billängder bakom. Det blev ytterligare en dubbelseger för bröderna Mumm. Magnus Andersson kom trea.

Nu väntar årets största tävling alla kategorier; Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp om en månad.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram