SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

SPVM-Final på Kinnekulle Ring

Kan Christoffer Waern hålla undan för teamkamraten Marcus Larsson i helgen? Eller får båda vika sig för någon annan?

Efter en kort och intensiv säsong är det nu dags för finalen för Sportvagnsmästerskapen. Tävlingen körs ihop med SSK-Finalen på Kinnekulle Ring.

Tävlingarna som har körts i år är Gelleråsen, Mantorp och Falkenberg. Knutstorp blev flyttad till nästa år.

I Coronans spår har det glesnat i de flesta klasser, men Roadsport C håller fanan högt med riktigt bra startfält under året tack vare MX-5 Racing Cup.

Ingen förare i RS eller Clubman kommer till start i helgen så där är mästerskapet redan avgjort. Mattias Andersson vann Clubman före Stefan Mumm och Peter Öfverman och Johan Kylberg vann RS före Peter Gustafson.

I Roadsport A leder Peter Andersson stort och han behöver bara komma mål för att vinna klassen. Max Lindblom har redan vunnit Roadsport B. I Roadsport C leder Christoffer Waern stort, men känner jag Christoffer rätt så vill han inte ge sig utan strid i de två avslutande racen.

I Verktygsboden Modsport I har Lars Macklin en stabil ledning. I Modsport II är det den minsta marginalen mellan Fredrik Olsson som leder med nio poäng före Björn Axelsson. Där kanske vi kan få se en spännande avslutning? Andreas Ekvall kan heller inte känna sig helt säker i Modsport III.

Under lördagen körs test och kval och alla finalrace körs under söndagen, dock utan publik…

Bengt-Åce Gustavsson

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram