SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Större startfält på Kinnekulle Ring för SPVM

Christoffer Waern vann båda duellerna mot Erik Blixt i Roadsport C.

Årets andra tävlingshelg för Sportvagnsmästerskapet kördes tillsammans med SSK-Serien på Kinnekulle Ring. Över hundra förare kom till start på denna tekniska och mycket populära bana.

I Verktygsboden Modsport kom Kent Johansson och Torulf Magnusson till start med var sin ”monsterskapelse” av märket BMW. Det såg onekligen häftigt ut, men som så ofta med nybyggda bilar drogs båda bilarna med en del barnsjukdomar och ingen av dem höll ut hela helgen. Det skall bli kul att se när de har fått ordning på allt.

Samuel Johansson flög fram i Modsport.

Samuel Johansson är duktig både på att bygga bilar och att köra dem. Den kombinationen brukar alltid vara bäst. Det fanns ingen som kunde hänga med honom denna gång. Han formligen flög ifrån konkurrenterna och vann enkelt, men vid den tekniska efterkontrollen påpekade teknikerna att den bakre vingen var aningen för hög, varför han blev diskad. Segern gick därför till Jonas Jansson före Bengt Johansson och Per Gustavsson. Samuel ville visa att segern inte hängde på vingen. Till andra racet var vingen sänkt och han fick starta från sista rutan. Han körde om hela fältet och vann, före Jansson och Gustavsson!

I klass 2 vann Toni Berggren före Niklas Mårtensson och Peter Andersson. I andra racet blev det en ny seger före Berggren, nu före Bertil Haglund och Mårtensson. I klass 3 var det bara Ginettor på startlinjen denna gång och där vann Andreas Ekvall första racet före Gustav Larsson och Thomas Henriksson. I andra racet vann Larsson före Henriksson och Anders Björnsson.

I Roadsport C kom alla förarna till start med Mazda MX-5:or. Tävlingen var även första deltävlingen i MX-5 Cup. 24 bilar kom till start! Vi fick se samma duell som vid premiären på Mantorp, nämligen mellan Christoffer Waern och Erik Blixt. Waern gick segrande ur den första striden med endast 0.3 sekunder. Niclas Larsson kom trea. I andra racet vände de som vanligt på topp sex och Lars Olsson startade från pole. Han ledde i flera varv och det tog lite tid innan Waern och Blixt hade jobbat sig upp genom fältet. Blixt var mest på hugget i början och avancerade snabbare, men när Waern fick upp farten tog han sig ikapp och förbi Blixt och vann med sju sekunders marginal. Anders Träff kom trea.

Magnus Mårtenson var snabbast i Roadsport A.

I Roadsport A var Magnus Mårtenson överlägset snabbast. Han vann första racet före Björn Nyman och Per Johansson. I andra racet vann Mårtensson före Lars Macklin och Nyman. I Roadsport B vann Jonas Gräf det första racet före Jonas Jonsson och Rickard Thornberg. I det andra racet sprack en bromsskiva för Gräf som smög runt hela racet och försökte att undvika att använda bromsen. Jonsson vann racet före Thornberg och eftersom bara tre bilar tog sig i mål och den tredje personen var Gräf lyckades han bärga många viktiga poäng.

Jörn Martin Aalerud vann det enda heatet i RS.

Norrmannen Jörn Martin Aalerud var vassast i RS-klassen när han vann det första racet före Hans Johansson och Monika Arvidsson. Aalerud ledde även det andra racet, men fick något tekniskt fel och tvingades bryta. Johan Kylberg vann det andra racet före Christoffer Jansson och Johansson.

Hasse Tullsten tog en dubbelseger i Clubman.

I Clubman vann den regerande mästaren Hasse Tullsten före Peter Öfverman och Mikael Aaagaard. Det blev exakt samma prispall även i det andra racet.

Nu blir det en paus för sportvagnar i över en månad innan det är dags för deras största tävling för året, som är Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram