SPVM Inverterad logo
Sök på SPVM.se:

Svenskt Sportvagnsmeeting - Sveriges största racertävling

Svenskt Sportvagnsmeeting är sportvagnarnas höjdpunkt varje år. Detta var årets andra tävlingshelg. Heatet för RS och Clubman var det största med 23 bilar. I toppen var det kanske inte så spännande, men nere i kön var det vild fight om placeringarna. När sedan toppbilarna började varva de andra blev det riktigt trångt…

Thomas Nilsson hade pole före Viktor Hallrup och Fredrik Sigbjörnsson. Viktor kör en Radical i STCC till vardags. –Jag ville köra ett test med bilen, men hittade inget bra tillfälle. Då fick jag tips om den här tävlingen som verkade perfekt för mig, sa Viktor. Nu blev det inte så bra som han hade tänkt. Han fick problem i starten. -Motorn ”bluddrade” och jag kom iväg först som sexa-sjua, sa Viktor. Efter halva första varvet snurrade en bil framför honom. Han fick stanna och kom iväg igen som sista bil. Sedan var det full satsning och han plockade placeringar på löpande band. På åttonde varvet tog det tyvärr stopp. När han skulle köra om Erik Lundkvist krokade de ihop och båda fick bryta. I täten hade Thomas Nilsson fått en liten lucka till Fredrik Sigbjörnsson. Lite avhängd av en incident låg Garry Leil trea. Detta blev ställningen i mål.

Det var bakom denna trio som det verkliga racet utspelade sig. En trio Clubmanbilar med veteranen och regerande mästaren Svein Langholm hade en hård kamp mot nykomlingen Petter Berger och Flemming Rasmussen. Denna trio gick i mål inom en sekund.

I Modsport hade Pekka Nyström lekstuga med sin Greenwood Corvette. Roadsport A vanns av Jan Brolund, B vanns av Mikael Wiklund och C vanns av Jörgen Monberg.

Nästa sportvagnstävling körs tillsammans med SSK på Raceweek 21-23 juli.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

SPVM Inverterad logo
Välkommen till Sveriges äldsta racingserie för sportvagnar. Hos oss får du mycket körglädje för pengarna.
© Copyright 2024 - SPVM - All Rights Reserved
En hemsida från Bloms IT
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram